Dahlior & Liljor 2021

Är 2021 Dahliornas stora år?Förboka Dahlior

Passa på att förboka dahlior för att vara säker på att de du vill ha inte tar slut. Klicka på någon av knapparna nedan - ange sorter och antal. Betalning sker i mars när du får en slutlig bekräftelse. Dahliorna hämtas från och med att vi öppnar 22 maj. När du mailat din beställning får du ett bekräftelsemail inom någon dag (det sköts manuellt och beställningarna gås igenom i turordning).Alla som förköper Dahlior eller Säsongskort är välkomna på förpremiär fredag 21 maj, d vs dagen innan vi öppnar


Alla som förköper dahlior eller säsongskort är inbjudna fredag 21 maj (trolig tid 16 - 19), d v s dagen innan vi öppnar, till en förpremiär av säsongen 2021. Trädgården kommer då vara i sin grönskande skrud och tulpanerna i full blom och förköpta dahlior lämnas ut. Mer information fås via mejl vid bokning av dahlior eller vid köp av säsongskort.Dahliorna säljs planterade i 12-liters krukor

Dahlior 2021

Planterade i 12-liters krukor
Ange sorter & antal i mailet
Betalning i mars vid slutlig bekräftelse
Hämtas från 22 maj
Säljs i kruka
Mjuk känsla
Bacardi

Grupp: Dekorativ

Blommor: Dämpad, dimrosa med en korallton. ca 12 cm

Bladverk

Stjälkar: Mörka

Höjd: ca 80 – 90 cm

Bacardi blev en av 2019 års nya favoriter här. Otroligt vacker dahlia i ljuv färg som skiftar mellan aprikosskimrande rosa  till matt rosa. och i lagom storlek på blommorna,.

Beskrivs så här hos sarahraven.com

’… a new superstar in my garden, with a burgundy centre and coral-edged petals.’

Jag kan inte annat än att hålla med om att det är en superstar och  jag är ännu mer förtjust i den nu. 

Beskrivs hos floretflowers.com:

’One of the most beautifully colored varieties we grow, this muddy-rose beauty has dark raspberry tips and centers. A floral designers dream, the striking flowers are amazing in bouquets. Be sure to harvest this beauty when they are one-third of the way open, since the delicate petals are more prone to weather damage than most.’

Registrerades i Internationella Dahlaregistret 2012 av P.J.M. van Schie (framtagen dock av A.C. Koot).

Säljs i kruka
Mörkt bladverk
Waltzing Matilda

Grupp: Övrig

Blommor: Halvfyllda blommor i koralliga och brända gulröda toner. Ca 7 cm.

Bladverk: Mörkt

Stjälkar: Mörka

Höjd: Ca 60 cm

Waltzing Matilda har jag varit nyfiken på och stått på min önskelista i flera år. I fjol blev första året med denna nya favorit. Den kom igång snabbt och blommade bland de första och höll ut tillsammans med de sista till första frosten. En otroligt vacker dahlia i sin helhet med de enkla blommorna, det mörka bladverket och det kompakta växtsättet. Inte en dahlia man väljer för att ha till snitt i första hand men dahliors värde är minst lika mycket den direkta upplevelsen tycker jag. Blommorna sluter sig på kvällen och öppnar upp sig igen när ljuset kommer tillbaka. När temperaturen blir svalare på hösten drar färgen mest åt dämpad gul (som på bild nr 1).

Säljs i kruka
Tidig & Rikblommig
Burlesca

Grupp: Pompon (stor)

Blommor: Tvåtonad dahlia med blommor i rosa och gult som har mörkare mitt. Ca 6 cm.

Bladverk

Stjälkar: Kraftiga och klippvänliga

Höjd: ca 100 cm

Burleska var en ny dahlia för mig tills i fjol. Mina förhoppningar var att den skulle kunna gifta ihop den rosa och korallgula färgskalan hos andra dahlior. Det var precis vad den gjorde. En helt otroligt produktiv dahlia – perfekt till snitt med långa och stadiga sjtälkar. Kanske inte det vackraste växtsättet, men det är den förlåten. Blommade första av alla dahlior i fjol. Ljusnar och det gula i Burlescas färggrann framträder tydligare när blomman mognar. 

Registrerad i Internationella Dahlaregistret 2013 av L.J. & M.J.M. Duyzer 

Säljs i kruka
Tidig & rikblommig
Torally Tangerine

Grupp:  Anemon

Blommor: Rosaorange, ca 8 cm

Bladverk: Finflikigt och vackert

Stjälkar: Mellanmörka

Höjd: ca 100 cm

Totally Tangerine är en otroligt rikblommig och tidig dahlia. Har vackert finflikigt bladverk och blommorna vissnar dessutom vackert, knappt märkbart. Från att ha en rosaorange tonskala till en början går den mot ett mjukt gulare färgspel allt eftersom. Totally Tangerine är mycket fin i buketter. 

Introducerades av Swan Island Dahlias 2008 och registrerades i RHS Internationella Dahliregister av Firma van der Vlugt 2015

Säljs i Kruka
Rikblommig
Coronel Brons

Grupp:  Boll

Blommor: ljus orange, 6-9 cm

Bladverk: Friskt

Stjälkar: stadiga

Höjd: ca 90 cm

Det är svårt att inte tycka om Coronel Brons. En fantastik dahlia där jag inte kan komma på en enda mindre bra egenskap. Blommar rikligt, pålitligt och tåligt. Friskt bladverk och styva stammar. Vissnar vackert och bra till snitt.

Har en ganska kraftig aprikos ton, men jag skulle inte kalla den för orange (isåfall ljus orange). Blommorna har en underbar bollform i fullt utslaget skede. Bra till buketter, dukningar (lägga direkt på bordet).

Registrerad 2004 i Internationella Dahlaregistret av P.K.J Smits

 

Säljs i Kruka
Rikblommig
Dark Spirit

Grupp: Pompon (stor)

Blommor: Djupt mörkröd, ca 80 mm

Bladverk: Vackert, stadigt bladverk med normalstora blad i något ljusare ton.

Stjälkar: Mörka

Höjd: ca 90 cm

Blomstorlek: ca 6 -7 cm

Det här är min absoluta favoritdahlia. Den har allt. Den blommar rikligt – är med andra ord bra till snitt, vissnar vackert, har friskt något ljusare bladverk och dekorativa mörka stjälkar, är lättplacerad i trädgården.  Fin nästan ton-i-ton kombo med Natal (se bild 8 där Dark Spirit är längst bak).

Framtagen av Lindhout Ornata (Gilberts Dahlias) och registrerad i Internationella Dahliaregistret 2002. Beskrivs där ha ’ymning’ blomning och prefekt till snitt. 

Säljs i Kruka
Persikonyans
Lindas Baby

Grupp:  Boll

Blommor: Persikorosa blommor, ca 8-9 cm

Bladverk

Stjälkar:

Höjd: 80 – 100 cm

En bolldahlia i den eftertraktade och vackra persiko-aprikosrosa nyansskalan. En ny dahlia för mig.

Bolldahlior ligger mig extra varmt om hjärtat på grund av de är så vädertåliga, blommar rikligt (de sorter jag provat) och är perfekta till snitt. 

Säljs 3 st i kruka
Bronsbrun
CHOCOLATE EVENT

Grupp:  Tigerliljor

Blommor: Chokladbrun och koppar

Höjd: ca 110 cm

Tigerliljor har nätta, lätt nickande blommor med utåtvikta blad och sitter längs hela stjälken. 

Tigerliljor är tillsammans med Madonnaliljan den lilja som odlats längst av oss människor. Den är härdig och trivs i  mullrik och väldränerad jord. Eller, varför inte odla den i kruka!

Latinskt namn: Lilium Lancifolium

Säljs 3 st i kruka
Aprikos
TIGER BABIES

Grupp:  Tigerliljor

Blommor: Blek orange till aprikosrosa. Doftar milt.

Höjd: 85 cm

Jag föll som en fura för Tiger Babies när jag var på Chelsea Flower Show en gång, troligen 2013. Det var det nätta utseendet och de aprikosa blommorna som gick rätt in. Jag köpte med mig en påse lökar och planterade i trädgården där de stortrivdes. Har mild doft.

Tigerliljor har nätta, lätt nickande blommor med utåtvikta blad och sitter längs hela stjälken. 

Tigerliljor är tillsammans med Madonnaliljan den lilja som odlats längst av oss människor. Den är härdig och trivs i  mullrik och väldränerad jord. Eller, varför inte odla den i kruka!

Latinskt namn: Lilium Lancifolium

Säljs i kruka
Delikat
Seniors Hope

Grupp:  Övrig / Dekorativ

Blommor: ca 10 cm

Bladverk: Friskt mörkgrönt

Stjälkar: Mörka

Höjd: 70 cm

En dahlia  jag provade 2018 och blev förtjust i. En mycket fin dahlia med stadiga stjälkar, friskt mörkgrönt bladverk och blommor som har en intressant mörkt rosaröd huvudfärg med varmgula inslag. 

Registrerad i Internationella Dahliaregistret 2018 av J.J Vleut Jr och introducerades på marknaden 2019 (Senior serien). Vleut är också den som gett oss fantastiska Wine Eye Jill (alla Jill-dahlior).

 

Säljs i kruka
Mild nyans
préference

Grupp:  Semi Kaktus

Blommor: Korallrosa, ca 10-14 cm.

Bladverk

Stjälkar: Mörka

Höjd: ca 90 cm

Ny dahlia som jag provade för första gången i fjol. En underbar dahlia i mild aprikos. Perfekt till snitt.

Blev förtjust i den direkt när jag såg den hos flera vänner för något år sedan. Kombinationen av blommans korallton och de mörka stjälkarna är en fullträff. Ingen av vännerna hade dock något namn på den men efter lite sökande på nätet förstod jag att det måste vara Préference jag sett hos båda.

Hos sarahraven.com finns följande beskrivet om dahlian:

’I first spotted this in a Dutch friend’s garden five years ago, but we could not get enough tubers until this year. It’s similar to ‘Henriette’ in colouring, but has a better vase life and produces 30% more flowers. That’s what trialling is all about, growing to find the very best, not just in looks, but in the way it performs.’

Säljs i kruka
Underbar
Soulman

Grupp:  Anemon

Blommor: Mörkröda som skimrar av en kall ton, ca 7 cm

Bladverk: Luftigt

Stjälkar: Långa, tunna, stadiga och klippvänliga

Höjd: ca 100 cm

Jag vet inte i hur många år jag jagat denna Soulman (bara namnet…) men den har alltid lyckats vara slutsåld. Ifjol blev ett par knölade planterade i fall, jag hade fått napp i jakten. Den var värd all väntan och jag är glad att kunna erbjuda en dahlia som på sitt eget, gracila sätt och mörka färg både är lättplacerad och har långa klippvänliga stjälkar. Så långt ifrån en tallriksdahlia man kan komma.

Har hittat noteringar  på återförsäljares hemsida att den introducerades 1996 av K. Van Dongen.

 

Säljs i kruka*
Tallriksdahlia
Belle of Barmera

Grupp:  Dekorativ

Blommor: Tallriksstora, ca 20 – 25 cm

Bladverk

Stjälkar:

Höjd: ca 90 cm

En tallriksdahlia i korall, orange och rosa. Eller med färg av jordgubbar och blodapelsin i skiftande utförande. 

En nästan ny dahlia för mig. Har provat den så smått och ser fram emot att den ska ge få sommaren färg.

Säljs i kruka
Insektsvänlig
Dahlegria Tricolore

Grupp:  Enkel

Blommor: ca 10 cm

Bladverk: Mörkt

Stjälkar: Mörka

Höjd: ca 55 cm

En spännande dahlia i ovanligt färgspel och mörkt bladverk. Verver-dahlias som tagit fram den beskriver dahlian så här:

Planthöjd är 55 cm och växterna grenar sig fritt. De ger många fina blommor under lång tid. En bra sort för krukor men också mycket lämplig för större grupper som rabatt.”

Framtagen av Verver-dahlias och registrerades i RHD internationella Dahliaregister 2018

 

Säljs 3 st i kruka
Ljust rosa
Pink gigant

Grupp:  Tigerliljor

Blommor: Ljus rosa

Höjd: 100 – 120 cm

Tigerliljor har nätta, lätt nickande blommor med utåtvikta blad och sitter längs hela stjälken. 

Tigerliljor är tillsammans med Madonnaliljan den lilja som odlats längst av oss människor. Den är härdig och trivs i  mullrik och väldränerad jord. Eller, varför inte odla den i kruka!

Latinskt namn: Lilium Lancifolium

Säljs i kruka
Ljus cremerosa
Sweet Natahlie

Grupp:  Dekorativ

Blommor: Färg som Café au Lait, 10-15  cm, 

Bladverk

Stjälkar

Höjd: ca 100 cm

Sweet Natalie beskrivs som en given dahlia i brudbuketter och gärna då tillsammans med Café au Lait eftersom att de har liknande nyanser. 

En dahlia från min önskelista sedan flera år tillbaka.

Omdöme hos floretflowers.com:

’One of the most beautiful varieties we’ve ever grown. Medium sized plants are smothered in pale blush blooms all season. Long, strong stems make this a great cut flower. Perfect for wedding work, they pair beautifully with ’Cafe au Laits.’

Säljs i kruka
Varm rosagul ton
Milena Fleur

Grupp: Dekorativ

Blommor: ca 10 cm

Bladverk

Stjälkar: Stadiga, klippvänliga

Höjd: 80 – 100 cm

Säljs i kruka
Tallriksdahlia
White perfection

Grupp:  Dekorativ

Blommor: Vita med cremefärgad mitt, ca 20 cm

Bladverk

Stjälkar

Höjd: ca 100 – 125

En vacker vit tallriksdahlia med välformad blomma. En dahlia jag haft för flera år sedan men blev av med och har återskaffat.

Enligt The National Gardening Association är det Van Veelen i Holland som tagit fram White Perfection redan 1967.

Säljs i kruka
Mjuk känsla
Bacardi

Grupp: Dekorativ

Blommor: Dämpad, dimrosa och aprikos ca 12 cm

Bladverk

Stjälkar: Mörka

Höjd: ca 80 – 90 cm

Bacardi blev en av fjolårets nya favoriter här. Otroligt vacker dahlia i en ljuv färgskala mellan dämpad rosa och aprikos. Blommorna upplevs mjuka i sitt uttryck och har alldeles lagom storlek.

Beskrivs så här hos sarahraven.com

’… a new superstar in my garden, with a burgundy centre and coral-edged petals.’

Jag kan inte annat än att hålla med om att det är en superstar.

Beskrivs hos floretflowers.com:

’One of the most beautifully colored varieties we grow, this muddy-rose beauty has dark raspberry tips and centers. A floral designers dream, the striking flowers are amazing in bouquets. Be sure to harvest this beauty when they are one-third of the way open, since the delicate petals are more prone to weather damage than most.’

Registrerades i Internationella Dahlaregistret 2012 av P.J.M. van Schie (framtagen dock av A.C. Koot).

Säljs i kruka
Hallonrosa
Jowey Frambo

Grupp: Boll

Blommor: ca 7 – 10 cm

Bladverk

Stjälkar

Höjd: ca 90 -100 cm

En i pålitliga Jowey-familjen (det finns många). Blommar rikligt och på stadiga stjälkar. Alla bolldahlior är extra vädertåliga och vissnar värdigt. Beskrivs ha en en hallorsosa färg jag tror blir fin att kombinera med dahlior i aprikos och korall. 

Säljs i kruka*
Tallriksdahlia
Islander

Grupp: Dekorativ

Blommor: Djuprosa, 20 – 25 cm

Bladverk

Stjälkar: Starka och klippvänliga

Höjd: ca 100 cm

Tallriksdahlia i djuprosa eller lax-aprikosrosa som lämpar sig för snitt. Har stadiga stjälkar och blommor som ljusnar i ytterkanterna. En showstopper.

Säljs i kruka
Korrallrosa toner
Zundert Mystery Fox

Grupp: Boll

Blommor: Korallorangerosa, ca 7 cm

Bladverk

Stjälkar: 

Höjd: 85 – 100 cm

En dahlia vars mysterium verkar handla om vilken färg den egentligen har. Eller vilka färger den kan ha. Allt från terrakotta, korall och rosa uppenbarligen. F

Beskrivs vara tidig, blomma rikligt, få hållbara blommor (både i vas och på plantan) och få klippvänliga stjälkar. Ja, jag är övertygad i alla fall. 

En dahlia från Verver-Dahlias B.V. Registerades i RHS internationella Dahliaregister 2012

Säljs i kruka
Tallriksdahlia
Penhill Watermelon

Grupp:  Dekorativ

Blommor: Dinnerplate, ca 25 cm

Bladverk

Stjälkar:

Höjd: ca 110 cm

Penhill Watermelon var den dahlia producerade allra störst blommor 2019. Det var svårt att inte bli fascinerad. En enda blomma av den räcker för att fylla en hel vas. 

Färgen på den jag håller i handen är mörkare än många av de bilder man hittar på nätet av Penhill Watermelon där blomman har en ljusare ton och mer drar mot aprikos (se bild nr 2). 

Från sarahraven.com:

This comes highly recommended from flower growers such as Rachel Siegfried (Green and Gorgeous) – it’s like ‘Labyrinth’ in glamour and soft, curvy beauty, but more floriferous and with a good vase life. It’s one of the new on-trend must-have dahlias for the garden and vase.

Säljs i kruka
Ljusare än 'Oz'
Wizard LIght

Grupp: Boll

Blommor: En ljusare ’Wizard of Oz, 7 – 8cm

Bladverk

Stjälkar

Höjd: 60 – 80 cm

En ljusare variant av den populära ’Wizard of Oz’. Liknande färgskala som ’Café au Lait’.

Säljs 3 st i kruka
Ljust rosa
Pink gigant

Grupp:  Tigerliljor

Blommor: Ljus rosa

Höjd: 100 – 120 cm

Tigerliljor har nätta, lätt nickande blommor med utåtvikta blad och sitter längs hela stjälken. 

Tigerliljor är tillsammans med Madonnaliljan den lilja som odlats längst av oss människor. Den är härdig och trivs i  mullrik och väldränerad jord. Eller, varför inte odla den i kruka!

Latinskt namn: Lilium Lancifolium

Säljs i kruka
Klassiker
Karma choc

Grupp:  Dekorativ

Blommor: Mörkt röda (en del blommor kan bli ljusare och en del är nästan svarta) ca 120 mm

Bladverk: Mörkt. Ganska stora blad.

Stjälkar: Mörka

Höjd: ca 100 cm

Blomstorlek: 10 – 15 cm

En klassiker. Gillar man mörkt bladverk och mörkröda blommor är det lätt att fastna för Karma Choc. Att den dessutom är fantastisk till snitt gör inte saken sämre. Karma-dahlior är framtagna till snittblomsindustrin och har bra livslängd i vas. 

Registrerad i Internationella Dahliaregistret 2007 av Gebr. Verwer. Ena föräldern är Karma Naomi. 

Säljs i kruka
Lägre sort
Diana's Memory

Grupp:  Dekorativ

Blommor: Cremevit och ljust pastellrosa som drar lite mot lavendel, ca 12 cm

Bladverk

Stjälkar:

Höjd: ca 60 – 70 cm

Dahlian som är en hyllning till Prinsessan Dianas skönhet.

Ska lämpa sig till snitt trots att det är en lägre sorts dahlia. Blommar rikligt och är kompakt till växtsättet. En fullträff till kombo.

Säljs i kruka
Äldsta dahlian
White Aster

Grupp: Pompon

Blommor: 6 cm

Bladverk

Stjälkar: Ljusa

Höjd: ca 10o cm

En bedårande dahlia som räknas vara den äldsta dahlian. Den introducerades 1879 vilket innebär att sorten nästan är 150 år gammal. White Aster har starka stjälkar och är bra till snitt. En populär dahlia för brudbuketter.

Säljs i kruka
Blåbär och mjölk
BRINDISI

Grupp:  Anemon

Blommor: Vit och purpur med inslag av gult i mitten, 10-12 cm

Bladverk

Stjälkar

Höjd: ca 80 cm

En anemonblomande dahlia som i blåbär och mjölk färger. 

Säljs i kruka
Rosa version
Café au lait Royal

Grupp:  Dekorativ

Blommor: Är en syster till populära Café au lait. Tallriksdahlia. Får ca 25 cm stora blommor i mjuk,  ljus rosa i ett något fläckigt mönster. Inte på alla blom dock. 

Bladverk: Stora och ganska mjuka blad. 

Stjälkar: 

Höjd: ca 100 cm hos mig

Det var riktigt spännande att få prova de två systrarna till Café au Lait i fjol. Royal med sin mjukare rosa än Rose, gjorde sig bra med många av mina andra rosa-korallfärgade dahlior. 

Beskrivs av Sarah Raven:

The best of the new generation ’Café au Laits’, with whopper, milky coffee to ivory flowers, with the lightest dusting of pink. This is set to make all dahlia lovers swoon.

Det är svårt att hitta vem som tagit fram de nya sorterna av Café au Lait (Royal och Rose) men jag har läst någonstans att det kanske är Van der Linden i Holland som är mannen bakom dessa. De kanske finns med i nästa utgåva från RHS och det internationella Dahliaregistret. 

Säljs i kruka
Klassiker
Café Au lait

Grupp: Dekorativ

Blommor: Creme- och lätt rosafärgade (hos en del knölar) blommor. Tallriksdahlia, ca 25 – 27  cm stora blommor

Bladverk: Ganska stora och mjuka blad.

Stjälkar: 

Höjd: Ca 120 cm

Världens mest populära dahlia. Antagligen den dahlia som på riktigt gjort dahlior populära igen. 

Introducerad redan 1968 av Bruidegom men registrerad i Internationella Dahliaregistret först 2003 av H.A. van Euwijk & Zn.

Säljs i kruka
Tallriksdahlia
Lilac Bull

Grupp: Dekorativ

Blommor: Mörkt cerisefärgade blommor. Ca 8 – 9  cm

Bladverk: Spänsigt mörkt grönt

Stjälkar: Mörka

Höjd: ca 100 – 120 cm

Ytterst snygg kombination av mörka stjälka och det spänstiga bladverket tillsammans med en vacker blomform och färg. 

Registrerad i Internationella Dahliaregistret 2004 av L.J.C.W Berbee

Säljs i kruka
Bra för insekter
Bishop of Dover

Grupp: Pion

Blommor: Vita som får en ljust rosa anstrykning efter ett tag. ca 7 cm

Bladverk: Mörkt

Stjälkar: Mörka

Höjd: ca 90 cm

Bishop of Dover har en kontrastrik färgkombination med sitt mörka bladverk och vitarosa blommor som jag gillar särskilt. Bladverket är vackert att använda i buketter.

Drar till sig humlor och bin. Det är bara dahlior som är enkelblommande som fungerar för insekter. De dubbla är för ’stängda’. 

Säljs i kruka
Gammal prisad sort
Tartan

Grupp:  Dekorativ

Blommor: Tvåfärgade blommor i mörkt rött och vitt, ca 20 cm.

Bladverk

Stjälkar:

Höjd: ca 100 cm

Tartan tog mig med storm. I tvåfärgad rufsig och livfull uppenbarelse som inte alls känns rörig utan sober tack var att den röda färgen är så pass mörk sprider den glädje på ett unikt sätt. Ibland när jag gick förbi krukorna med Tartan i somras fick jag tankar på dahliornas pompoms i akrobatiskt blomsternummer (och då inte som i dahliagruppen pompon). En av de dahlior i fjol som väckte allra mest uppmärksamhet hos våra besökare i trädgården. 

En gammal dahliasort som varit populär sedan 1950-talet.

Säljs i kruka
Kaktus
My Love

Grupp: Kaktus/Semi-katus

Blommor: Vita, ca 12-13 cm

Bladverk

Stjälkar:

Höjd: ca 1oo cm

En rent vit dahlia som som är vacker att kombinera med alla slags dahlior. 

Säljs 3 st i kruka
Vit'svart'
STRATICELLA EVENT

Grupp:  Tigerliljor

Blommor: vit och mörkt vinröd/’svart’

Höjd: ca 110 cm

Tigerliljor har nätta, lätt nickande blommor med utåtvikta blad och sitter längs hela stjälken. 

Tigerliljor är tillsammans med Madonnaliljan den lilja som odlats längst av oss människor. Den är härdig och trivs i  mullrik och väldränerad jord. Eller, varför inte odla den i kruka!

Latinskt namn: Lilium Lancifolium

Säls 3 st i kruka
Ljust rosa
Pink gigant

Grupp:  Tigerliljor

Blommor: Ljus rosa

Höjd: 100 – 120 cm

Tigerliljor har nätta, lätt nickande blommor med utåtvikta blad och sitter längs hela stjälken. 

Tigerliljor är tillsammans med Madonnaliljan den lilja som odlats längst av oss människor. Den är härdig och trivs i  mullrik och väldränerad jord. Eller, varför inte odla den i kruka!

Latinskt namn: Lilium Lancifolium

Säljs 3 st i kruka
Aprikos
TIGER BABIES

Grupp:  Tigerliljor

Blommor: Blek orange till aprikosrosa. Doftar milt.

Höjd: 85 cm

Tigerliljor har nätta, lätt nickande blommor med utåtvikta blad och sitter längs hela stjälken. 

Tigerliljor är tillsammans med Madonnaliljan den lilja som odlats längst av oss människor. Den är härdig och trivs i  mullrik och väldränerad jord. Eller, varför inte odla den i kruka!

Latinskt namn: Lilium Lancifolium

Säljs 3 st i kruka
Bronsbrun
CHOCOLATE EVENT

Grupp:  Tigerliljor

Blommor: Chokladbrun och koppar

Höjd: ca 110 cm

Tigerliljor har nätta, lätt nickande blommor med utåtvikta blad och sitter längs hela stjälken. 

Tigerliljor är tillsammans med Madonnaliljan den lilja som odlats längst av oss människor. Den är härdig och trivs i  mullrik och väldränerad jord. Eller, varför inte odla den i kruka!

Latinskt namn: Lilium Lancifolium

Säljs 3 st i kruka
Vit & mörk
STRATICELLA EVENT

Grupp:  Tigerliljor

Blommor: vit och mörkt vinröd/’svart’

Höjd: ca 110 cm

Tigerliljor har nätta, lätt nickande blommor med utåtvikta blad och sitter längs hela stjälken. 

Tigerliljor är tillsammans med Madonnaliljan den lilja som odlats längst av oss människor. Den är härdig och trivs i  mullrik och väldränerad jord. Eller, varför inte odla den i kruka!

Latinskt namn: Lilium Lancifolium

50 liter
Eko
Kogödsel

Ekologiskt Kogödsel från Rölunda Gård

50 liter 

1 st 59 kr
4 st 199 kr (200 liter)

50 liter
Eko
Plantjord

Ekologiskt plantjord från Rölunda Gård

50 liter 

1 st 59 kr
4 st 199 kr (200 liter)

120 kr
2021
Säsongskort

120 kr

Säsongskortet ger fri entré 2021

Valfritt belopp
2021
Presentkort

Valfritt belopp

Gäller 2021