Kurser & Föredrag

Kurser våren 2020 - Inställt, men det går att göra intresseanmälan!

På grund av covid 19 är vårens kurser inställda just nu eftersom vi inte har tillräckligt med utrymme inomhus för kunna erbjuda luftighet i sittningen för deltagarna. Jag hoppas att kunna hålla kurser igen i slutet av sommaren/september. Det går jättebra att göra en intresseanmälan till kurserna redan nu så hör jag av mig när nya datum finns klara (intresseanmälan är inte bindande). Intresseanmälan kan göras till: charlotte.andersson@gardenflow.se

Hör gärna av dig om du har önskemål på något kursinnehåll eller om ni är några stycken som vill boka en egen kurs (miniantal 10 st).  Hör av dig till: charlotte.andersson@gardenflow.se

Hur börja med sin trädgård - Grundläggande trädgård (kurs)

Tisdag 2 juni kl. 18 – 21.00 – Inställd Jag hoppas att kunna hålla kursen i slutet av sommaren/september. Intresseanmälan kan göras till: charlotte.andersson@gardenflow.se

Onsdag 10 juni kl. 18 – 21.00  Inställd  Jag hoppas kunna hålla kursen i slutet av sommaren/september. Intresseanmälan kan göras till: charlotte.andersson@gardenflow.se

En fråga jag ofta får är hur man börjar med sin trädgård. Jag upplever att många är rädda att göra fel, att inte veta i vilken ände man ska starta och hur man helt enkelt gör för att bygga upp en trädgård, en del av en trädgård eller en plantering/rabatt. Jag ger handgripliga råd och tips och berättar hur jag började. Ingår gör även grundläggande kring jord, gödsel, kompost och annat som är bra att ha med sig. Även hur man gör för att anlägga trädgårdsgångar av grus, stenmjöl och andra material. Vad kan man göra själv i sin trädgård och när kan det vara bra att anlita professionell hjälp.

– Denna kurs hölls i höstas också –

Gör intresseanmälan till:
charlotte.andersson@gardenflow.se

Kostnad: 375 kr 
Ingår: Kaffe/te + fika

Kom igång med din trädgård - Planera din trädgård (workshop)

Datum ej klara ännu – Jag hoppas kunna hålla denna workshop i slutet av sommaren/september, eller eventuellt tidigare. Intresseanmälan kan göras till: charlotte.andersson@gardenflow.se

Träff 1: Vi träffas i små grupper om 4 deltagare där alla får ta med sig en tomtkarta över sin trädgård. Inför första träffen får alla deltagare förbereda sig genom att svara på några frågeställningar som har med grundförutsättningar att göra, de tankar och idéer som finns och vad visionen är. När vi träffas får var och en berätta om sin trädgård utifrån tomkartan och frågeställningarna. Vi ägnar sedan tid till varje deltagares trädgård där vi med mig som ledare gemensamt analyserar och diskuterar idéer och förslag. Jag ger också respons och uppmärksamhet till varje deltagares trädgård.  

Vid första träffen håller jag en inledande dragning om vad som är bra att tänka på när man ska planera sin trädgård.

Inför träff nr 2 får alla deltagare i hemuppgift att på ett enkelt sätt markera på tomtkartan nytillkomna förslag och idéer som framkommit under första träffen samt det man själv utvecklar vidare på utifrån det. 

Träff 2: Vid andra träffen går vi igenom alla deltagares trädgårdar en andra gång på samma sätt som vid träff nr 1 och utgår nu ifrån det alla deltagare fått i hemuppgift. Vi fortsätter med andra ord diskussionen och tankeprocessen med allas trädgårdar för att komma ett steg vidare i planen av respektive trädgård.  

Vem vänder sig workshopen till?
Till dig som konkret vill komma igång med din trädgård genom att göra en översiktlig plan. Du är nyfiken och vill lära dig mer om trädgård. Inga förkunskaper krävs men du får gärna ha gått kursen ’Hur börja med sin trädgård – Grundläggande trädgård’ (det är inget krav dock). Du behöver också vilja vara aktiv i diskussionerna på träffarna (observera att inga förkunskaper krävs för detta). Workshopen bygger på att ge och få, att lära och få idéer genom att delta i diskussionerna kring alla deltagares trädgårdar. Genom att vara med i workshopen får du feedback och respons på dina tankar och idéer samt hjälp att komma vidare med hjälp av gruppens diskussioner. Varje trädgård får fokuserad tid ledd av mig vid båda tillfällena. 

Gör intresseanmälan till:
charlotte.andersson@gardenflow.se

Kostnad: 1 200 kr 
Antal tillfällen: 2 st x 4 tim vardera
Ingår: Kaffe/te + fika

Vår i trädgården (inspiration & kurs)

Tisdag 26 maj kl. 18 – 21.00 – Inställd  Denna kurs/inspirationskväll kommer inte att hållas vid något annat datum i år.

Välkommen till en inspirationskväll med då vi framförallt håller till utomhus. Den här tiden i slutet av maj, när våren är som vackrast och försommaren knackar på dörren, är en extra speciell tid. Vi börjar med att gå runt i trädgården och titta på och gå igenom vad som blommar just nu och vad som är på gång. Tulpanerna som står i full blom och även annat vårfint i kruka kikar vi också på och går igenom. Under kvällen tas även upp om vårens sysslor som får trädgården att komma igång och hur sommarens dahlior sköts för att få en rik blomning.  

Vårens växter i trädgården och tulpaner
Perenner och sommarblommor i kruka
Vårsysslor
Sommarskötsel dahlior

Föredrag

Är ni intresserade av att jag kommer och föreläser för er? Kanske med eget önskemål på ämne?

Kontakta mig: charlotte.anderson@gardenflow.se

Trädgårdslust, Trädgårdsform & om att Förlänga säsongen

Om att det går att ha en trädgård som blommar och är vacker hela säsongen. Om att lära känna sin trädgård och att bygga upp sin trädgård enligt lustprincipen. Jag visar bilder från trädgården och berättar hur jag tänker kring färg, form och upplevelse för att få harmoni i trädgården så att den fungerar som en återhämtande plats men också en plats att få lust och energi ifrån. 

Dahlior & Tulpaner

Om att driva och odla tulpaner och dahlior för att få en lång säsong med lökar och knölar i trädgården. Om sorter, färgkombinationer, skötsel, vinterförvaring mm. Om jord, gödsel och krukor till dahlior och tulpaner och massor av inspirerande bilder på olika sorter, kombinationer och buketter.