Café

Välkommen till Katrinelunds Trädgårdscafé!

Hur går det till om jag vill fika i caféet?
Kom gärna in och titta på det vi erbjuder i caféet men när det är dags för att dig eller sällskapet att beställa börjar ni med att sätta er ner vid ett bord eller en bänk i trädgården. Fyll sedan i en beställningsmeny vad ni vill fika och kom och lämna den i kassan så serverar vi er sedan vid bordet. Beställningsmenyer hittas vid entrétrappan, på borden och i kassorna. Betala helst med swish, men kort går bra också.

Hur undviker ni trängsel vid borden när man fikar?
Vi har gott om bord med avstånd och utspridda i trädgården för att besökare lugnt ska kunna sitta ner och fika. Det finns också ett flertal bänkar utplacerade som kan användas för att sitta ner och fika. Vi har alla sittplatser utomhus i år. 

Vi rekommenderar att ni betalar entré eller köper säsongskort innan ni besöker oss för att slippa köbildning!
Detta kan antingen göras i webshopen (webshopen är inte öppen ännu) när som helst innan besöket eller genom swisha samma dag som ni planerar att besöka oss. 40 kr för entré eller 120 kr för att köpa säsongskort. Vid trappan som leder upp till trädgården finns informationsskyltar kring betalning av entrén. Visa swishkvittot i kassan när ni kommer. Har ni köpt säsongskort genom att swisha samma dag som besöket fås säsongskortet vid uppvisande av swishkvitto. Har ni köpt säsongskort i webshopen skickas det per brev. Ska du enbart handla i butiken (och inte besöka trädgården eller fika i caféet) behövs inte någon entré lösas. Från och med i år finns alla trädgårdsväxter i direkt anslutning till entrén.

Swish Katrinelunds trädgård: 123 217 98 51

Tänk på att hålla avstånd! 

Vad serveras i trädgårdscaféet?
I trädgårdscaféet serveras hembakat fika och baguette, dock ej ’lunch’. Allt är bakat och tillagat från grunden på övervägande ekologiska råvaror.

Serverar ni lunch?
Ja det gör vi: Knaust Gröna paj som serveras tillsammans med sallad och tillbehör.

Bakar ni och tillagar allt själva?
Ja, vi bakar och tillagar allt själva från grunden och de flesta av råvarorna är ekologiska och vi använder enbart vegetariska ingredienser. 

Om jag är glutenallergiker, laktosintolerant eller vegan?
Vi har som mål att det alltid ska finns något alternativ i caféet som inte innehåller gluten, laktos och enbart är växtbaserat/vegan.

Kaffe och te från Sundsvalls anrika IDO Te och Kafferosteri
Kaffet kommer Sundsvalls eget anrika kafferosteri, IDO Te och Kafferosteri, där kaffet rostas på gammalt vis i samma maskiner som när rosteriet öppnade 1931 på Nybrogatan 8. Kaffebönorna är premiumkaffe från utvalda småskaliga, hållbara odlingar där varje böna är handplockad. Teerna kommer också från IDO och är alla ekologiska.

Katrinelunds Trädgårdskaffe
Inför öppningen av trädgården sommaren 2019 tog IDO Te och Kafferosteri fram en speciell blend till oss som vi önskade skulle vara smakrik, men mild och lätt att dricka, och passa till bakverk framförallt. Det resulterade i vårt Trädgårdskaffe som innehåller fyra olika bönor (Brasilien Brilhante, Sumatra Gayo, Colombia La Tierra, Rwanda Catare). Hos oss serveras kaffet i pressobryggare, liten och stor, där liten rekommenderas för 1 – 2 personer och stor för 3 – 4 personer.  I caféet finns möjlighet att köpa med sig kaffet hem också, vi har hela bönor & pressomalet men andra malningar går att få hos IDO Te och Kafferosteri där kaffet givetvis också kan köpas. 

Tar ni emot kontanter?
Nej det gör vi inte. Vi tar kort och swish.

Behöver jag betala entré för att fika i caféet?
Ja, det behöver man. Katrinelunds Trädgård är en besöksträdgård som också har ett café. Fikar man i caféet besöker man också trädgården så att säga – de hör ihop. Däremot, om man enbart vill handla i butiken (och inte besöka trädgården eller fika i caféet) tar vi inte någon entré för det.