Om oss

Vi som står bakom Katrinelunds Trädgård

Vi gör det här tillsammans min man (Ulf) och jag, även om det är jag (Charlotte), som är den som står bakom trädgårdens tillkomst och är den ansvarige för verksamheten. 

När vi sommaren 2019 öppnade Katrinelunds trädgård hade vi på intensiva tre månader precis innan byggt en verksamhetsbyggnad på ca 70 kvm (vi kallar det för Trädgårdshuset), ca 200 meter plank och staket, planterat över hundra meter idegranshäck och drygt 30 meter annan häck, anlagt nya stenmjölsytor och grusgångar samt startat upp själva verksamheten också på dessa ca 90 dagar. Grävarbetet för grunden påbörjades i mitten av april och vi öppnade 12 juli. Det var en intensiv period men det fungerade mycket bra tack vare alla duktiga hantverkare och snickare som var delaktiga i byggnationerna och hjälp från familj och vänner. 

Vår ambition är att ha säsongsöppet i trädgården mellan maj – september. Tankar finns kring att öppna tidigare och stänga senare och kan bli aktuellt längre fram. Vi känner oss fram just nu och drömmer om en inglasning av uteserveringen. 

Hur allt började

Vi har bott i Sundsvall ca 25 år och familjen består av oss två, våra vuxna barn (22 och 25 år) och en katt som varje år längtar lika mycket till våren som jag gör. Vi bor i ett trähus från 1886 med vacker snickarglädje. Trädgården är ca 1800 kvm stor och ligger i zon 4. Förutom de uppvuxna träden, har trädgården som den ser ut i dag tillkommit under de senaste 8-10 åren (det mesta har tillkommit de senaste 6 åren).

Jag älskar allt som har med trädgård och trädgårdslivet att göra. Det är mitt intresse, min passion och numera även en stor del av mitt arbetsliv också. Har haft ambitioner att bli både florist och trädgårdsdesigner. Är självlärd och en stor entusiast. Har haft webbshop och sålde där ett urval av trädgårdstillbehör och har de senaste åren i olika omfattning haft öppet i trädgården sommartid innan nuvarande verksamhet med Katrinelunds trädgård öppnade. 

Sedan jag började blogga 2010 (först under namnet ’Trädgårdsflow’, nu ’Gardenflow’) har det också blivit en del skrivande och fotande på frilans till bland annat Allt om Trädgård och jag var under en period tidningen Lantlivs trädgårdsredaktör. Nu hittas jag framförallt på instagram (@charlottegardenflow) men bloggen (gardenflow.se) finns kvar och jag hoppas kunna skriva mera där framgent När jag inte ägnar mig åt det som är trädgårdsrelaterat jobbar jag med olika projekt i vårt familjeföretag, det blir även en del fotouppdrag. Är utbildad 4-9 lärare i grunden och har under senaste åren utbildat mig till instruktör inom Mindfulness och även läst kursen ’Trädgårdar i vård’ på SLU i Alnarp.

Mig hittar ni troligen i utekassan eller i full färd att fylla på kakor och fikabröd i caféet. Jag bakar allt fikabröd, (förutom kanelbullarna och surdegsbrödet), gör röror och lagar maten.

De senaste 15 åren har vi jobbat tillsammans i olika konstellationer, så när vi beslutade oss för att ta steget att investera i ett hus och ny entré för att kunna öppna min dröm, Katrinelunds trädgård, var det helt naturligt att också driva verksamheten tillsammans.

Ulf brukar skämtsamt säga att han inte kan skilja en ros från en tulpan men det stämmer inte. Genom att ha hängt med på trädgårdsresor genom åren och varit aktiv i anläggandet av trädgården kan han en hel del numera. Framförallt har han alltid stöttat mina infall och idéer och uppskattat och trott på det som växt fram.

Ulf är vår kaffemaestro och hittas i caféet där han tar hand om alla som vill fika eller vill få en pratstund. Ulf bakar kanelbullarna och surdegsbrödet (kliver upp 04.00 varje morgon vi har öppet för att baka dessa).

Vi hoppas ni ska trivas hos oss och vi säger Varmt välkomna!