Trädgårdsbutik

Välkommen till Katrinelunds Trädgårdsbutik!

Angående Corona

Det finns gott om plats i trädgården med utspridda sittplatser. Läs mer här om hur vi hanterar läget!

Tänk på att hålla avstånd! 
Det finns gott om plats i trädgården men tänk på att hålla avstånd till andra besökare. I trädgårdshuset ser vi helst inte att fler än ca 5 personer är inne samtidigt. För säkerhetsskull har vi tagit bort sittplatserna inomhus men har många utomhus med gott om utrymme istället. I området, vid entrén,  där utebutiken numera är placerad, ser vi helst inte att fler än ca 10-12 stycken befinner sig samtidigt. Tänk på inte bilda gruppkonstellation i butiksområdet. Vi håller självfallet uppsikt över detta och information finns uppsatt på många ställen för att underlätta och vara tydlig.

Hemleverans i sundsvallsområdet
Vi samarbetar med lokala Space Delivery och kan i Sundsvallsområdet erbjuda hemleverans av det ni handlar på plats i butiken vid ett besök eller i webshopen (webshopen är inte öppen ännu). Fasta zonpriser. 

Vi rekommenderar att ni betalar entré eller köper säsongskort innan ni besöker oss för att slippa köbildning!
Detta kan antingen göras i webshopen (webshopen är inte öppen ännu) när som helst innan besöket eller genom swisha samma dag som ni planerar att besöka oss. 40 kr för entré eller 120 kr för att köpa säsongskort. Vid trappan som leder upp till trädgården finns informationsskyltar kring betalning av entrén. Visa swishkvittot i kassan när ni kommer. Har ni köpt säsongskort genom att swisha samma dag som besöket fås säsongskortet vid uppvisande av swishkvitto. Har ni köpt säsongskort i webshopen skickas det per brev. Ska du enbart handla i butiken (och inte besöka trädgården eller fika i caféet) behövs inte någon entré lösas. Från och med i år finns alla trädgårdsväxter i direkt anslutning till entrén.

Swish Katrinelunds trädgård: 123 217 98 51

Hur går det till om jag vill fika i caféet?
Kom gärna in och titta på det vi erbjuder i caféet men när det är dags för att dig eller sällskapet att beställa börjar ni med att sätta er ner vid ett bord eller en bänk i trädgården. Fyll sedan i en beställningsmeny vad ni vill fika och kom och lämna den i kassan så serverar vi er sedan vid bordet. Beställningsmenyer hittas vid entrétrappan, på borden och i kassorna. Betala helst med swish, men kort går bra också.

Hur undviker ni trängsel vid borden när man fikar?
Vi har gott om bord med avstånd och utspridda i trädgården för att besökare lugnt ska kunna sitta ner och fika. Det finns också ett flertal bänkar utplacerade som kan användas för att sitta ner och fika. Vi har alla sittplatser utomhus i år. 

Vad finns i trädgårdsbutiken?
I trädgårdsbutiken finns redskap, vattenkannor, snören, krukor, korgar, ektunnor, klätterstöd och annat som hör ett hållbart trädgårdsliv till. Det finns också ljuslyktor, vaser och handvårdsprodukter.

Vilka växter säljer ni?
Vi säljer både krukväxter och trädgårdsväxter bestående främst av perenner men även lite buskar och klätterväxter såsom klematis. Vi säljer även tulpanlökar i september och eget uppdrivna dahlior i kruka under hela säsongen. I år är jag extra glad över att kunna utöka sortimentet med ett urval av svenskodlade perenner där de flesta också växer i trädgården.

rkassar
Hos oss är alla kassar/påsar av återanvändningstyp, även plantkassarna. Ta gärna med egna kassar!

Tar ni emot kontanter?
Nej det gör vi inte. Vi tar kort och swish.

Behöver jag betala entré om jag enbart vill handla i butiken och inte besöka trädgården eller fika i kaféet?
Nej, det behöver man inte. Från och med i år finns alla trädgårdsväxter i direkt anslutning till entrén vilket underlättar om man enbart vill handla i butiken och inte titta på trädgården eller fika i caféet. 

Från och med i år finns det möjlighet att köpa säsongskort för 120 kr (normal entré 40 kr).